Hrvatski radio

Radio Rijeka

Srušena "Tantra" na opatijskom Lidu - FOTO

10.04.2014.

12:04

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas su radnici opatijskog Komunalca srušili plažni bar "Tantra" na opatijskom Lidu. Rušenje je promatrala policija i nekoliko desetaka djelatnika i građana.

Nakon deset godina rada, vlasniku Tantre nije produljen koncesijski ugovor za ovu godinu, a županijskom odlukom iz studenog 2013.  odabran je novi koncesionar - zajednica ponuditelja kojima upravlja riječki poduzetnik Zoran Maržić.

Ali, kako tvrdi vlasnik Tantre Ivica Brko, ugovor s novim koncesionarom nije potpisan, a rušenje je nepravno – i najavljuje tužbu.

U međuvremenu se priopćenjem javio Grad Opatija: U konkretnom slučaju, isključivo radimo na provođenju zakona, poslovi na redovnom održavanju pomorskog dobra jesu u ingerenciji lokalne samouprave. Pritom, gradska uprava neće popuštati nikakvim pritiscima. Ovo je samo nastavak provođenja jasno deklarirane politike grada da se red mora uvesti na pomorskom dobru, a opatijske plaže urediti, primjereno renomeu najstarije turističke destinacije, zaključuju iz Grada Opatije.

Na Lidu je jutros bio Saša Vuksan:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.