Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stan ili skladište oružja!?

26.05.2014.

12:10

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pet komada oružja, municiju i razne dijelove oružja pronašli su djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske kod hrvatskog državljana, starosti 59 godina, iz Rijeke. Kriminalističko istraživanje proveli su zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Temeljem naloga suca istrage riječkog Županijskog suda, stoji u priopćenju, izvršena je pretraga stana i drugih prostorija. Pronađeni su i oduzeti: tri pištolja, dvije puške, šest puščanih cijevi, devet spremnika, 242 komada raznog vojnog i drugog streljiva, drveni kundak, prigušivač pucnja te četiri komada dijelova raznih automatskih oružja.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, pretragom u mjestu na području druge županije pronađeno je i oduzeto još oružja i streljiva.  Protiv 59-godišnjaka bit će podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.