Hrvatski radio

Radio Rijeka

Startup inkubator: 13 timova razvija inovativne poduzetničke ideje

04.11.2014.

16:46

Autor: Zdravko Kleva / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trinaest timova mladih ljudi s poduzetničkim idejama počinje koristiti usluge Startup inkubatora Grada Rijeke. Put do poslovnog uspjeha pokazat će im 24 mentora, a riječ je o trećoj generaciji korisnika inkubatora koji potiče razvoj poduzetništva kod mladih.

Mladi, završeni studenti bitehnologije, informatike, ugostiteljstva i humanističkih znanosti okupljeni u krativne timove od danas mogu korsititi usluge Startup inkubatora za razvoj svoje poduzetničke ideje. Biotehnolozi, primjerice, pripremaju projekt obnavljanja hrskavice.

U tome će im, kao i ostalim timovima, pomoći mentori - stručnjaci iz prava, marketinga, razvoja poslovanja, poduzetništva. Ove godine Startupu se pridružilo pet novih mentora, pa ih je ukupno 24. Sljedećih pola godine, timovi besplatno koriste sve prostore, mrežu i ostale usluge u inkubatoru. 

Za potrebe Startup inkubator pokrenuo je Grad Rijeka u veljači 2013. godine, kako bi mladima pružio poduzetničku infrastrukturu za razvoj njihovih poslovnih ideja. Riječki inkubator smješten je u 267 četvornih metara uredskoga prostora u Ružićevoj ulici 14.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.