Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stečaj ''Torpeda'' ne/završena priča

13.10.2014.

15:39

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Okončanje stečaja Torpeda sredinom kolovoza pokazuje kako djeluje sprega politike, bankarstva i sudstva na račun malih vjerovnika i građana u Rijeci i Hrvatskoj. Rekli su to danas u Rijeci predstavnici udruge vjerovnika bivših radnika Torpeda.

Naveli su primjer odbacivanja njihove prijave protiv Grada Rijeke zbog trostruke naplate tražbine tijekom postupka čime je, tvrde, iz stečajne mase protupravno otišlo 25 milijuna kuna. U ovoj priči su u kriminalnu interesnu zajednicu udruženi lokalni šerifi, banka, stečajna uprava, pravosuđe i trgovački su u Rijeci u namjeri da što bolje pomuzu krave muzare utjelovljene u likovima stečajnih vjerovnika, rekao je Ivica Lukić koji je i član riječkog Pokreta otpora, objasnivši da je to samo jedan od primjera kako je izvlačen novac.

Tajnik Ibrahim Jašaragić je najavio nove kaznene prijave protiv stečajne sutkinje i stečajne upraviteljice: Najnovija muljaža je naprasno, nezakonito brzopleto okončanje stečaja objavom u Narodnim novinama 18. kolovoza bez da su se riješili repovi, tako da uskoro slijedi kaznena prijava protiv stečajnog tandema Ljiljana Ugrin - Vesna Pindulić. Torpedo je ciljano uništen na dva tipično hrvatska načina - pretvorbeno privatizacijski i stečajno likvidacijski, uz pomoć institucija kriminal je zaštićen.

Mi smo strašno ogorčeni, došli smo čak i do Strasbourga, rekao je predsjednik udruge Milan Kesić. I u Strasbourgu je njihova prijava odbijena. Pošto su izgubili povjerenje u sva tri stupa pravne države, a ne vjeruju previše ni europskoj pravdi, danas su pozvali medije jer im je, kažu, još samo to preostalo u borbi za prava od koje ne kane odustati. Javlja Saša Vuksan:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.