Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šteta što je delnička adventska bajka samo bajka

20.12.2014.

15:42

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom dana, ali i proteklog tjedna, u Delnicama su dosegnute rekordne predblagdanske brojke izletničkih posjeta vlakom iz Rijeke.

Iako u Gorskom kotaru još uvijek nema snijega, program predblagdanskih vikend događaja, objedinjenih pod nazivom Delnička adventska bajka, u Delnice privlači sve više izletnika. Zbog iskazanog zanimanja posjetitelja, posljednjom subotom uoči Božića organizatori mogu biti posebno zadovoljni. Direktorica gradskog turističkog ureda Mirela Srkoč Šenkinc potvrdila je danas 575 posjetitelja, a tijekom četiri dana iz Rijeke, Viškova i Brkra došlo je 835 vrtićara i osnovnoškolaca.

Najmlađim posjetiteljima danas se u Delnicama nudilo niz kreativnih radionica, a kroz mali zoološki vrt i uprizorenje interaktivne bajke ''Zlatokosa i tri medvjedića'' vodila je delnička Baka Mraz.

Dvojbi više nema, Delnička adventska bajka postala je dobro posjećen i zanimljiv dio turističke ponude koji Delnice nude uoči i tijekom  božićno - novogodišnjih blagdana, a nakon današnjeg sadržajnog jutra zanimljivo će na glavnom gradskom trgu biti i tijekom poslijepodneva i večeri uz glazbeni program i turnir u uličnom šahu. Kako su se osjećali delnički posjetitelji provjerio je Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.