Hrvatski radio

Radio Rijeka

20:00 / 03.06.2014.

Autor: Damir Pijaca

Što ako nas sada lažu i muljaju?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici nezadovoljni projektom koji doprinosi urušavanju kvalitete života u Općini Viškovo odazvali su se pozivu Udruge Krizni Eko Stožer Marišćina i u velikom broju došli na javno izlaganje stručne podloge za ishodovanje okolišne dozvole projektu Županijskog Centra za Gospodarenje Otpadom Marišćina.

Okolišna dozvola za projekt Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina je novi dokument što ga je propisala Eropska unija, a bez kojega ni planirano postrojenje u općini Viškovo ne može dobiti uporabnu dozvolu.

Na današnjem popodnevnom javnom izlaganju Stručne podloge za ishodovanje spomenute okolišne dozvole što ga je organiziralo Ministarstvo zaštite okoliša, u Viškovu se okupilo pedesetak mještana, uglavnom nezadovoljnih ponuđenim rješenjem, odnosno projektom Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina. Među njima su bili i članovi Udruge Krizni Eko stožer Marišćina. Zabilježili smo nekoliko njihovih primjedaba:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.