Hrvatski radio

Radio Rijeka

Studenti iz regije odmjeravaju snage u košarci

12.04.2014.

19:12

Autor: Blanka Uzelac / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka je ovog vikenda domaćin natjecanja Regionalne sveučilišne lige u košarci. Studenti Sveučilišta u Rijeci odmjeravaju snage s kolegama iz Splita, Beograda i Novog Sada.

U riječkoj dvorani Zamet održava se treće kolo Regionalne sveučilišne košarkaške lige. Prvoga dana utakmice su odigrale ekipe Sveučilišta u Rijeci i Univerziteta u Beogradu. Riječani su, nažalost, izgubili rezultatom 62:73. U drugoj utakmici ekipa iz Novog Sada nadigrala je Splićane 76:92. Sutra u 14 sati splitski studenti igraju protiv ekipe iz Beograda, a riječki košarkaši pokušat će od 16 sati izboriti prolazak u nastavak natjecanja protiv studenata iz Novog Sada.

Ovo je početak regionalne suradnje u akademskom sportu, koju je pokrenuo Riječki športski sveučilišni savez. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović podsjetio je da su Zagreb i Rijeka domaćini Europskih sveučilišnih igara 2016. te da bi bilo dobro kada bi se slična natjecanja uskoro organizirala i u drugim sportovima, primjerice odbojci i rukometu.

Studenti koji sudjeluju u košarkaškom natjecanju zadovoljni su što se rodila suradnja sveučilišta u zemljama bivše Jugoslavije te da se mladi tako druže, zbližavaju i upoznaju nove gradove. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.