Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sve je spremno za 15. Fiumanku

06.06.2014.

14:16

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je spremno za 15. Fiumanku, riječku jedriličarsku regatu koja će se održati u petak 13. i subotu 14. lipnja. Na glavnoj, subotnjoj regati očekuje se dvjestotinjak jedrilica, a dan ranije na medijskoj regati natjecat će se predstavnici hrvatskih i europskih medijskih kuća.

Jedrimo na Opatiji i Jezerima            Spremne su i naše posade - ekipa HRT Radio Rijeke jedriličarsko će umijeće moći pokazati na ACI-jevu brodu Opatija, a posada Hrvatske radiotelevizije jedrit će na Jezerima. Čeka se samo dobar vjetar!

Petnaesto izdanje jedriličarske regate Fiumanke počinje u petak 13. lipnja drugom Europskom medijskom regatom. Sudjelovat će brojne domaće i strane medijske kuće te tako promovirati Fiumanku, Rijeku i cijeli Kvarner.

Glavna regata održava se dan kasnije, u subotu 14. lipnja. Očekuje se sudjelovanje dvjestotinjak posada iz Hrvatske i inozemstva, od rekreativaca i zaljubljenika u more i jedrenje do jedriličara koji se natječu diljem svijeta. Fiumanka utječe na vraćanje Rijeke moru i promovira Kvarner kao privlačnu nautičku destinaciju, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Druženje organizatora i brojnih sponzora Fiumanke održano je u obnovljenom restoranu na drugom katu zgrade putničkoga terminala u riječkoj luci. Mediteranski restoran Molo longo bit će mjesto okrjepe i druženja jedriličara poslije regata u petak i subotu. Javlja Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.