Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sveučilište sa znanjem, inovativnošću i transparentnošću

16.05.2014.

15:52

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sveučilište u Rijeci slavi 41. rođendan. Na svečanosti u rektoratu dodijeljen je niz nagrada i priznanja studentima i djelatnicima, uz prigodan osvrt na sadašnjojst i budućnost riječkoga sveučilišta.

Naša sveučilište nalazi se otprilike na 450. mjestu u Europi, odnosno ulazi u pet do deset posto najboljih u Europi i svijetu. To nije loše, smatra rektor Pero Lučin, ali misli i da svojom kvalitetom možemo zauzeti i bolje mjesto. U budućnosti Sveučilište u Rijeci vidi s visokom razinom istraživačke aktivnosti, što je najveći korak koji može napraviti.

Značajan je novac stigao na riječko sveučilište iz europskih fondova. Oko 24 milijuna eura europskoga novca za niz dobro pripremljenih projekata najbolji je dokaz da se znanjem i sposobnošću može napraviti puno, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Svečanost u rektoratu bila je prilika za dodjelu počasnoga zvanja i titule professor emeritus četvorici umirovljenih profesora - Željku FučkaruVladimiru P. GossuDaliboru Martinisu i Berislavu Pavišiću. Također su dodijeljene i rektorove nagrade studentima - za izvrsnost studenta generacije, volontera godine, aktivista godine i znanstveni rad.

Znanje, inovativnost i transparentnost je ono čega na riječkom sveučilištu ne nedostaje, tvrdi rektor Pero Lučin:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.