Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svi pacijenti bit će operirani do početka lipnja

20.02.2014.

13:27

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na kirurškim klinikama riječkog KBC-a od 3.ožujka radit će se u svih 10 operacijskih dvorana neprekidno od 8 do 20 sati, a noću će se primati samo hitni slučajevi.

Novim načinom rada žele se nadoknaditi zaostaci nastali zbog uvođenja smjenskog rada i obnove dviju operacijskih dvorana koje su prokišnjavale. Svi bolesnici kojima je odgođen kirurški zahvat, što je produžilo liste čekanja, bit će operirani do početka lipnja, obavijestio je na konferenciji za novinare sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka Herman Haller.

Nova organizacija rada je privremena i trajat će dok se ne skrate produžene liste čekanja. Kirurzi i anesteziolozi radit će na svim radilištima u smjenama  8 + 12 + 16 sati, pojašnjava predstojnik riječke Klinike za kirurgiju Tedi Cicvarić.

Pacijenti će biti osobno obaviješteni o novom terminu operacije, a takvih je trenutačno nešto više od šezdesetero, od kojih bi neki, da nije dogovorena nova organizacija rada, trebali čekati na kirurški zahvat i do dvije godine.

Rad u smjenama u KBC-u nije ukinut, niti će biti, pogotovo tamo gdje dobro funkcionira, ponovio je i danas ministar zdravlja Rajko Ostojić. Javlja Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.