Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetski summit Senjskih oriđinala - FOTO

09.08.2014.

10:00

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Senjski originali" sinoć su na Senjski karneval doveli sve najvažnije svjetske državnike, a pridružili su im se i političari iz Hrvatske i regije - pogledajte kako je to izgledalo!

Već desetak godina grupa gradskih ridikula poznata kao Senjski oriđinali svojim satiričnim predstavama zabavlja publiku večer uoči najpoznatijega hrvatskog ljetnog karnevala. Ove godine uspjeli su okupiti kremu svjetske, regionalne i hrvatske politike, a taj osebujni summit na vrhu vodile su svjetske novinarske zvijezde Christiane Amanpour i Larry King.

Na prepuni Pavlinski trg u Senju sinoć su tako, između ostalih, došli Angela MerkelBarack ObamaVladimir Putin,  Julija TimošenkoKim Jong-un... Pojavio se i naš Josipović, njegova izazivačica Kolinda, premijer MilanovićMirela Holy, primijećen je i Nadan Vidošević, a oriđinali su se pobrinuli i za sve političare u regiji, od Spomenke Bratušek do Hašima TačijaOriđinali su publiku zabavljali puna dva sata, a kako je to izgledalo, pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Vrhunac 43. izdanja Senjskoga karnevala slijedi večeras kada će tri tisuće maškara sudjelovati u velikoj međunarodnoj karnevalskoj povorci pred oko 12 tisuća gledatelja. Povorka kreće u 19 sati s tvrđave Nehaj. a u 21 sat na Trgu Cilnica počinje zabava koja će potrajati sve do jutra. Iz Senja javlja Vladimir Jurić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.