Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tajna uspjeha - iskrena vjera i plemenito djelo

28.07.2014.

08:12

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon mjesec dana ramazanskog posta danas je Ramazanski bajram. Islamski vjernici Primorsko-goranske županije jutarnju i svečanu molitvu klanjali su jutros u Islamskom centru u Rijeci. Čestitaju jedni drugima, pa čestitamo i mi svima koji slave: Bajram šerif mubarek olsun!

Molitvu je predvodio glavni imam Medžlisa IZ u Primorsko-goranskoj županiji Hajrudin Mujkanović koji u bajramskoj čestitci poručuje: Uz ramazan smo se duhovno osnažili, poticali jedni druge na činjenje dobra i bili svjesniji posljedica koje na čovjeka i širu društvenu zajednicu ostavljaju mane kao što su: oholost, zavist, škrtost i samozaljubljenost. Uz ramazan smo uvijek svjesniji moralnih vrlina kao što su: čestitost, dobročinstvo, darežljivost, mudrost itd.

Na zemlji se smjenjuju ljudi, vlasti, sistemi, ali religijske vrijednosti traju i oblikuju pogled na svijet. Živimo u demokratskom društvu u kojem postoji sloboda izbora vjerovanja ili nevjerovanja, podsjeća Mujkanović i dodaje da su vjernici izabrali vjerovanje: No, ljudi često svojim interpretacijama dovode do toga da tjeraju značajan broj onih koji kucaju na vrata vjere.

Glavni imam Medžlisa za PGŽ zaželio je da dani Ramazanskog bajrama: vrate vjeru, nadu i međuljudsko povjerenje, da među ljudima nestane zlobe i zavisti, da zajedništvo povrati samopouzdanje, da svatko radi svoj posao savjesno i odgovorno, da shvatimo da je tajna uspjeha na ovome svijetu iskrena vjera i plemenito djelo, zaključio je Hajrudin Mujkanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.