Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tisuće hodočasnika u Krasnu

15.08.2014.

14:18

Autor: Mario Kurevija

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Blagdan Velike Gospe tradicionalno se obilježava i u svetištu u Krasnu. Tisuće hodočasnika iz Like, s Kvarnera i drugih krajeva došle su se pomoliti Majci Božjoj Krasnarskoj.

Svetište Majke Božje Krasnarske u Krasnu na Velebitu i ove je godine pohodilo mnoštvo vjernika. Posebnost ovoga marijanskog svetišta je doživljaj s prirodom, ljudima i Bogom. Neki od hodočasnika u Krasnom molili su za zdravlje, za posao, za promjene, a dolazak u velebitsko svetište za njih je događaj koji ih čini sretnima i ispunjenima dugo nakon današnjega blagdana.

Misu je u Krasnu predvodio gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Poručio je da bi svetko od nas mora povjerovati da može biti drukčiji i da može učiniti više za svoju obitelj, na svom radnom mjestu, u susretu s ljudima, a često nije tako jer se u nas uvukla apatija. Nade uvijek ima pa naš narod ,koji se nikad ne predaje,uvijek nađe rješenje, rekao je Bogović. Javlja Mario Kurevija:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.