Hrvatski radio

Radio Rijeka

16:57 / 09.10.2014.

Autor: Josip Krmpotić

Tko je snimio malu armadašicu Dorianu?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Točno je tjedan dana prošlo od utakmice "Rijeke" i "Seville" na Kantridi. Na prekrasnoj snimci koja je obišla svijet, svi već znaju, petogodišnja je Doriana. Snimio ju je djelatnik HRT-ova riječkog studija Velimir Stamatović.

 Velimir Stamatović (Foto: Boris Kanazir /   Radio Rijeka)  

Obično, nakon utakmice kakva se prošloga četvrtka igrala pod svjetlom reflektora Kantride, svi silni luksi bivaju upereni prema nogometašima. Ovog puta u središtu pažnje danima je bila, i još je uvijek, petogodišnja djevojčica koja je na ramenima svoga oca tako zdušno bodrila svoju "Rijeku".

Gotovo svi već znaju priču o Doriani Capan. Njezino "ukazanje" na društvenim mrežama rezultiralo je tisućama pregleda snimke, simpatije su stigle s raznih strana svijeta, nešto lijepo s naše Kantride otišlo je u svijet. Navijanje u najljepšem mogućem obliku, gotovo da Hrvati u to i ne mogu povjerovati.

Srećom, ostao je trag, pa je Josip Krmpotić lako ušao u trag autoru snimke. Nije bilo teško jer je on naš kolega, snimatelj u HRT centru Rijeka - Velimir Stamatović. Do ovakvih kadrova, kaže, nije teško doći, a za snimku male vatrene navijačice pod stijenama Kantride zaslužan je i novinar Ranko Stojanac.

S HRT-ovim snimateljem razgovarali smo u njegovu prirodnom okruženju - riječkom televizijskom studiju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.