Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko je ukrao gliser, a tko glisira gdje ne treba?

06.08.2014.

10:32

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nepoznati počinitelj otuđio je, 3./4. srpnja, gliser Elan dug šest metara koji se nalazio na prikolici parkiranoj ispred kuće u Novom Vinodolskom. Za oko dvadesetak tisuća kuna oštećen je 65-godišnji vlasnik s područja Zagreba, javila je Primorska policija. Možda će gliser pronaći tijekom neke od akcija nadzora prometa na moru?!

Naime, Pomorska policija Policijske uprave primorsko-goranske kontinuirano provodi pojačan nadzor prometa na moru, s ciljem sprečavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača, ronioca i podizanja opće sigurnosti na moru.

Jučer su evidentirali sedam prekršaja nedozvoljenog glisiranja: u kanalu kod otoka Ilovika, u blizini auto-kampa Čikat na Malom Lošinju, u uvali Jadrišćica na Cresu, lošinjskoj luci i uvali Eufemija na Rabu. Zaustavljeno je šest plovila koja su zatečena u nedozvoljenom glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Plovilima su upravljali strani državljani i to trojica talijana te po jedan austrijanac, nijemac i slovenac. Počiniteljima su izrečene novčane kazne sukladno odredbama Pomorskog zakonika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.