Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko su lučki riječki dečki?

30.10.2014.

15:21

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Priprema se humanitarni kalendar ''Lučki riječki dečki 2015.'' za koji se fotografije snimaju u prostorima riječke Luke.

Kalendar ''Riječki dečki'' izlazi punih 18 godina, a ove godine je njegovu humanitarnu komponentu i riječku poveznicu prepoznala Luka Rijeka d.d. i osigurala ovogodišnjoj nakladi pravi ''lučki štih''. Pod radnim i formalnim naslovom ''Lučki riječki dečki 2015.'' projektom su željeli progovoriti o Luci Rijeka iz drugačije perspektive, kao društveno odgovornoj i suvremenoj tvrtki koja i na taj način komunicira svoj rad, značaj i ulogu u društvu. 

Projekt provodi Humanitarna udruga Riječki dečki, a inicijator projekta je Agencija Libra iz Rijeke. Prizore iz luke i lučke dečke snima umjetnički fotograf Viviana Lokmer Sulina, a za pripremu kadrova i osoba odgovorni su stilist Daniel Domika i vizažistica Mia Matrljan.

Prihod od prodaje kalendara, kao i prethodnih godina, bit će doniran Domu za djecu s posebnim potrebama u Kraljevici, a najveći dio tiraže otkupit će Luka Rijeka. Dio naklade bit će i u ponudi na slobodnom tržištu. Razgovor je pripremila Branka Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.