Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tradicijskim barkama u program ''Fiumare'' - fotogalerija

28.05.2014.

11:24

Autor: Branka Malnar / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije – Fiumare najavljuju tradicijske barke što su danas do 21 sat predstavljene na riječkom Korzu.

Lovranski guc Nono Šime najizvornija je tradicijska barka ovogodišnje Fiumare. Na prigodnoj svečanosti, danas na Korzu, vlasniku Dorijanu Kinkeli tu posebnu plaketu uručio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Uz  nagrađeni te još jedan lovranski guc, na Korzu su danas izloženi kvarnerski guc, rovinjska batana i rapska lađa. Barke će sutra premjestiti u Mrtvi kanal uz koji će se odvijati središnji program Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije Fiumare 2014.

Predstavljanjem tradicijskih barki neslužbeno počinje treći Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije – Fiumare što će ove godine trajati od 28. svibnja do 4. lipnja. Večeras u 19 sati bit će otvorena i izložba U podmorju Kvarnera što će u organizaciji Prirodoslovnog muzeja biti postavljena u Riječkoj ribarnici. Program Fiumare dostupan je ovdje. Poslušajte što je o festivalu Fiumare zabilježila Branka Malnar:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.