Hrvatski radio

Radio Rijeka

Transadria će ''izdahnuti'' s krajem godine

15.12.2014.

20:18

Autor: HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka špediterska tvrtka Transadria u stečaju s krajem ove godine prestat će s poslovanjem, a nastavit će se stečajni postupak na unovčenju preostale imovine, rekao je u ponedjeljak za Hinu stečajni upravitelj Zdravko Čupković.

Transadria u stečaju ima još devet nekretnina u Hrvatskoj i pet u Sloveniji, vrijednih ukupno više od 10 milijuna eura. Među nekretninama koje još nisu prodane je i glavna zgrada Transadrije u središtu Rijeke, čija je cijena s početnih 11,3 milijuna eura ''pala'' na 7,5 milijuna eura. Preostale zaposlenike dijelom je preuzela tvrtka Viator Vektor, a manji dio bit će upućen na Zavod za zapošljavanje, rekao je stečajni upravitelj Zdravko Čupković.

Na pitanje zašto nije uspio stečajni plan koji je predviđao nastavak poslovanja i pronalazak strateškog partnera, Čupković je odgovorio da je špedicija specifična djelatnost te da je nastavak djelatnosti ovisio o rezultatima natječaja za granične prijelaze. Nismo ih dobili na zadnjem natječaju, pa ne možemo nastaviti poslovanje, rekao je Čupković dodavši da je Transadria diskvalificirana iz natječajnog postupka, nakon žalbi drugih špeditera, u kojima se među ostalim navodilo da se tvrtka u stečaju ne može natjecati.

Transadria je u stečaju od rujna 2011. godine, imovina joj je procijenjena na 167,7 milijuna kuna, a priznato je 183,07 milijuna kuna tražbina vjerovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.