Hrvatski radio

Radio Rijeka

Turističko buđenje lokvarskoga kraja

29.06.2014.

16:04

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području Općine Lokve nalaze se neki od najatraktivnijih izletničkih atrakcija Gorskoga kotara, poput najveće goranske spilje, park-šume Golubinjak i Lokvarskog jezera. Sudeći prema aktivnostima lokalne samouprave i Komunalnog društva Lokvarka, tim turističkim biserima dolaze bolji dani.

Nastojanja Općine da se izletištem Golubinjak upravlja na lokalnoj razini proteklih su mjeseci pokazala prve rezultate. Uz jezero se mogu uočiti novi, za turizam važni detalji, a i spilja Lokvarka bilježi bolje turističke rezultate - u prvih pet mjeseci ove godine spilju je posjetilo 1811 gostiju, što je 147 posto više nego godinu ranije, a prihodi su povećani za 160 posto, saznajemo od direktora općinskoga Komunalnog društva Ivice Gržanića.

Pozitivni pokazatelji mogli bi potaknuti i obnovu kampa pokraj Lokvarskoga jezera. Osim što bi to obogatilo turističku ponudu sadržajem koji Gorskome kotaru nedostaje, Komunalno društvo bi tada moglo imati 20 zaposlenih, što je za Gorane velika stvar, ističe Gržanić. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.