Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ugostitelji i turistički djelatnici o aktualnim problemima

24.11.2014.

15:31

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Opatiji se održava 27. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika. Raspravlja se o turističkoj sezoni, naplati PDV-a, padu kupovne moći domaćeg stanovništva i drugim aktualnim temama.

Jedan od problema s kojim se susreću ugostitelji je da hrana koja se konzumira unutar ugostiteljskog objekta podliježe PDV-u od 13 posto, a hrana koja ide u dostavu PDV-u od 25 posto. Hrvatska ima 15 tisuća registriranih obrtnika u ugostiteljstvu i turizmu i struka je ta koja najbolje zna probleme, naglasio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

"Od vlade očekujemo da nam stvori povoljan zakonski okvir unutar kojega ćemo moći nesmetano raditi", dodao je Ranogajec. Ministar turizma Darko Lorencin istaknuo je da je protekla turistička sezona pokazala da hrvatska ima konkurentan turistički proizvod. Zaključci kongresa bit će predstavljeni sutra. Na susretu ugostitelja i turističkih djelatnika bila je Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.