Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ugostitelji traže smanjenje PDV-a i ukidanje poreza na potrošnju

25.11.2014.

14:16

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predlažemo smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu na 10 posto, tražimo da se ista stopa PDV-a primjenjuje na sve ugostiteljske usluge, neovisno o mjestu i načinu konzumacije, te ukidanje poreza na potrošnju - neki su od zaključaka opatijskoga Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika.

Struka je ta koja zna i koju bi se trebalo slušati, rekao je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i naglasio da kvaliteta ponude ponajprije ovisi o obrazovanom kadru. Za to je, smatra Ranogajec, potrebna reorganizacija obrazovanja tako da se djeca susretnu s gostom i uče od pravih majstora zanata.

Uloga inspekcija trebala bi biti edukativna, a ne represivna, smatra predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Ante Mihić. Dodaje da je jedan od zahtjeva ugostitelja da za posebne prilike i velike poslove smiju zaposliti dodatno osoblje i prijaviti ga putem vaučera ili markice.

Od naših zahtjeva nećemo odustati, poručuju iz Hrvatske obrtničke komore. Javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.