Hrvatski radio

Radio Rijeka

Umjesto Elektromaterijala najprije parking, a zatim novi gradski hotel

23.01.2019.

14:14

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Izmjenama i dopunama Detaljnog plana uređenja Potoka, što ga je krajem prošle godine usvojilo riječko Gradsko vijeće, omogućena je rekonstrukcija javnih površina duž Cambierijeve ulice i niz graditeljskih zahvata, među kojima je novi hotelski kompleks na mjestu nekadašnje zgrade Elektromaterijala.

Nakon što je uklonjena upravna zgrada Elektromaterijala, upravo su u tijeku geotehnička ispitivanja zemljišta, rekao je voditelj gradnje iz Obligo koncepta Mladen Zonjić, dodavši da bi izgradnja trebala početi krajem rujna ove godine.

Sredinom veljače će - iako privremeno, do početka gradnje hotela - ponovno biti biti otvoreno parkiralište na tome terenu. Od rujna ove godine, kada je planirani početak izgradnje, do sredine 2021. godine trebao bi biti izgrađen hotelski kompleks s podzemnom garažom. Zgrada bi trebala imati šest ili sedam etaža.

Hotel će biti dio međunarodnog lanca, a imat će između 150 i 160 soba. Investitor je tvrtka Rijeka Property, u čijem je vlasništvu srušena zgrada i okolno zemljište. Izgradit će se i dodatni kolnički trak od ulaza u riječki KBC do spoja s Vukovarskom i Ulicom Viktora Cara Emina, a također i novi trg i park. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.