Hrvatski radio

Radio Rijeka

Umjetnost u riječkim autobusima na liniji 1 i 2

21.04.2014.

17:11

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka – europska prijestolnica kulture je tema umjetničkog happeninga ''ČA-RI na liniji 1-2'' koji se 22. travnja odvija u i oko gradskih autobusa 1 i 2 te na bližim i daljim područjima tih dviju autobusnih linija.

Udruga ''Movi se – učinimo zajedno nešto lijepo i humano'' najavljuje da se radi o intervenciji kulture u javni prostor u kojoj će autobusi na redovnoj liniji osim uobičajenih 'slučajnih' voziti i 'namjerne' putnike, najviše umjetnike i sportaše.

Bit će tu saksofonist Denis Razumović, nogometaši juniori NK Rijeka, dječji zbor Tratinčice, violinistica Maja Veljak,  limena glazba Trsat, zametski zvončari, Makedonsko KD Ilinden, grupa RIčke, rock-punk grupa Krešo i kisele kiše, glumci HNK Zajc Denis Brižić i Tanja Smoje, grupa Pehlin kings, zbor Josip Kaplan, književnik Giaccomo Scotti, književnik Dmitrij Čegodajev, riječki reperi, slikar Klas Grdić, operni pjevač Bojan Šober, trombonist Tomislav Koprivčević, književnica Željka Kovačević Andrijanić, pjevačica Sabrina Hebiri, plesne skupine Porto RI, plesni centar k2k, plesna grupa Ivone Brnelić.

Redatelj Dragan Karlo Došen i snimatelj Igor Paulić snimit će dokumentarno-igrani film ČA-RI na liniji 1-2. Program će početi u 9 ujutro snimanjem pjevačice Sabrine Hebiri na stadionu Kantrida, linija autobusa 1, a završiti oko 18:30 sati snimanjem umjetnika Borisa Rocea koji blizu Tarsatičkog principija ima keramičku radionicu izrade kugle povodom Dana planeta Zemlje. U istoj produkciji prošle je godine snimljen film Movi se bus No. 6, pogledajte, a poslušajte i što je s ekipom na terenu snimila Nina Deranja: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.