Hrvatski radio

Radio Rijeka

USKOK pokrenuo istragu na temelju Linićevih navoda

02.06.2014.

13:38

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

USKOK je, nakon obraćaja javnosti bivšega ministra financija Slavka Linića, pokrenuo istragu kako bi se provjerili njegovi navodi o nizu nezakonitih radnji, za koje tereti i premijera Zorana Milanovića.

Nakon obraćanja javnosti bivšeg ministra financija Slavka Linića na konferenciji za novinare, USKOK je, u okviru svojih ovlasti, poduzeo sve potrebne radnje radi provjere njegovih navoda. Tako je od mjerodavnih državnih tijela zatražena žurna dostava cjelokupne dokumentacije o svim slučajevima koji su spomenuti u javnim nastupima, dok je od policije zatraženo provođenje kriminalističkog istraživanja, priopćeno je iz USKOK-a.

Podsjetimo, Linić je na konferenciji za novinare kazao kako kako su premijeru Zoranu Milanoviću interesi obitelji iznad državnih interesa, a kao razlog njegove smjene Linić je naveo Inu, HBOR i projekt Mali biskviti. Ustvrdio je, među ostalim, da je Milanović s bivšom ravnateljicom Porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec podmetnuo kompromitirajuće dokumente, nakon predstečajne nagodbe tvrtke Spačva. Prozvao je premijera da koristi službe kako bi ga uhodio s krajnjim ciljem da ga se uhititi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.