Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uskrs po domaću: u Crikvenici šetnja uz more, u Mošćenicama picanje jaja!

31.03.2018.

13:25

Autor: Neva Funčić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Za Uskrs morate pripaziti da šunkice i pogače ne složite u trbuhe u prevelikim količinama, ili da ih potrošite u šetnji ili sportu. S Kvarnera stiže poziv na šetnju uz more u Crikvenici ili mali izlet do Mošćenica, na 173 metra nad morem s pogledom na zaljev.

U Crikvenici i Selcu, direktorica turističke zajednice Marijana Biondić poziva na šetnju i Uskrs po domaću. "Naše umirovljenice će plest palmine grane od maslinovih listi. Bit će sega onoga ča treba biti na bogatom vazmenom stolu", kaže Biondić.

Bit će muzike i dobroga društva i u Mošćenicama na 173 metra nadmorske visine, s pogledom na Kvarner. Dušan Rubinić poziva na 24. svjetsko prvenstvo u picanju jaja. "Picamo jaja i bit će preko stotine ljudi. Bacamo kovanicu na udaljenosti od 3 metra u kuhano jaje i ta kovanica mora ostat u jaju. Tko najviše puta pogodi - on je pobjednik. Dolazi puno djece, to vam je smijeh, svatko nešto kaže, a stariji koji bacaju ne mogu početi bacati ako ne popiju dec ili dva deca vina", opisuje Rubinić.

Poslušajte prilog:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.