Hrvatski radio

Radio Rijeka

Užurbano čišćenje lokvarskih turističkih staza

18.06.2014.

15:22

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako su od nepogode, prouzročene ledenom kišom, u Gorskom kotaru prošla četiri mjeseca, posljedice nevremena još se uvijek saniraju. Uoči početka glavne turističke sezone, valjalo bi očistiti izletničke staze.

Raščišćavanje golemih šteta uzrokovanih ledena kiša protekle zime počelo je odmah kada se led otopio, no još je uvijek puno posla. Za petnaestak dana počinje glavna turistička sezona, pa se u nekim sredinama, poput Općine Lokve, i dalje s izletničkih staza užurbano uklanjaju preostala srušena stabla.

Velik dio posla odrađen je dobrovoljnim akcijama proteklih mjeseci, a prioritet je na lokvarskom području bio centar Lokava te park-šuma Golubinjak. Izletnička staza spilja, na kojoj se nalazi i spilja Lokvarka, potpuno je očišćena i sigurna za posjetioce, naglašava direktorica turističkog ureda u Lokvama Đurđa Malnar.

U ljetnim mjesecima održat će se uz Lokvarsko jezero nekoliko tradicionalnih turističkih manifestacija, pa se i ondje pristupilo velikoj akciji čišćenja. Uz pomoć delničkoga ogranka Hrvatskog šumarskog društva ta bi staza duga 18 kilometara trebala uskoro biti spremna za turiste pješake i bicikliste. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.