Hrvatski radio

Radio Rijeka

Valceri, sentiši i disko za 170 godina opatijskog turizma

19.07.2014.

11:45

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatija se ovoga vikenda vraća u povijest. U subotu ponovno postaje "carski grad", u nedjelju se vraća u vrijeme šezdesetih i sedamdesetih godina, a u ponedjeljak Opatijom vladaju disko-osamdesete. Tako Opatija slavi 170 godina bavljena turizmom.

Tri glazbene kulise za tri dana, valcer, sentiši i disko. Golden Opatija, središnja manifestacija Dana Grada te obilježavanja 170 godina organiziranog turizma u Opatiji i na Jadranu počinje večeras i sve će nas vratiti u vrijeme careva, šlagera - kada se pio sok od marelice sa šlagom, te vrijeme diska.

Glazbeno-scenski spektakl Opatija - Carski grad počinje večeras u 21:30 i odvijat će se na prostorima kupališta Slatina, parka Angiolina i Ljetne pozornice. Kako objašnjava redatelj događanja Tomaž Letnar, ispred vile Angioline bit će mapping o povijesti prijestolnice hrvatskoga turizma, a na Slatinu će doći lažni car (jer je pravi sa svojom ljubavnicom već u Opatiji). Želimo ispričati priču o Opatiji kao o lijepom mjestu u kojem se puno uživalo, nije se razmišljalo i vrijeme je stalo, dodaje Letnar. 

Nedjelja je rezervirana za RetrOpatiju. Program će početi u 18:30 u parku Angiolina, nastavit će se u 22 sata na terasi Hotela Kvarner uz izvedbe najvećih hitova Ive Robića, a završit će disco zabavom ludih osamdesetih na Ljetnoj pozornici. U ponedjeljak na Slatini slijedi koncert legendarne američke grupe Kool & The Gang.

Manifestacija Golden Opatija je raskošna bajka koja oživljava najljepše trenutke iz duge opatijske povijesti. Njome se odaje počast počecima turizma u Opatiji i na Jadranu, rekla je direktorica Turističke zajednice Opatije Suzi PetričićNajavljuje Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.