Hrvatski radio

Radio Rijeka

Varga: Pokušat ćemo ubrzati izgradnju nove bolnice

10.09.2014.

16:24

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izgradnja nove riječke bolnice, liste čekanja i javna nabava medicinske opreme za riječki KBC – glavne su teme o kojima je za posjeta Rijeci raspravljao ministar zdravlja Siniša Varga.

Čelnici zdravstvenih ustanova upoznali su ministra, koji je na toj dužnosti tek dva mjeseca, sa stanjem u zdravstvu na području Primorsko-goranske županije i Rijeke, dok su župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Vojko Obersnel najviše inzistirali na što hitnijem početku gradnje nove riječke bolnice.

Siniša Varga je upoznat s lošim stanjem u riječkome Kliničkom bolničkom centru i, kaže, pokušat će ubrzati početak gradnje nove bolnice, odnosno Klinike za pedijatriju i ginekologiju.

O skraćivanju listi čekanja u KBC-u govorila je vršiteljica dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec. Rekla je da se za onkološke bolesnike lista smanjila s 34 na 23 dana čekanja, hematološki bolesnici dolaze odmah na red, a kod djece se većina pretraga smanjila.

Novinare je zanimalo i što će biti s nabavkom CT uređaja, budući da se revidiraju postupci javne nabave. Ministar je odgovorio da se svi postupci prekidaju, a kada prođe rok zakonskog mirenja, raspisat će se novi natječaj za nabavu uređaja. Javlja Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.