Hrvatski radio

Radio Rijeka

Velike mogućnosti gospodarske suradnje s Poljskom

13.08.2014.

16:56

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prometni koridori, turizam, energetsko povezivanje, šumarstvo - samo su neki segmenti u kojima bi se mogla ostvariti bolja gospodarska suradnja između gospodarstava Primorsko-goranske županije i poljskih regija.

Rečeno je to na današnjem primanju u Županijskoj gospodarskoj komori Rijeka za hrvatsku veleposlanicu u Poljskoj Andreu Bekić i počasnog konzula Hrvatske Andrzeja Zylaka, predsjednika Gospodarske komore Rybnik. 

Dobri prijateljski odnosi između Poljske i Hrvatske nažalost su nedovoljno iskorišteni kroz gospodarsku suradnju. Pokazuju to i podaci o robnoj razmjeni, u kojoj  hrvatski izvoz u tu zemlju čini tek četvrtinu poljskog izvoza u Hrvatsku. 

Stoga je današnji sastanak hrvatskih diplomatskih predstavnika u Poljskoj s predsjednikom Komore dr. Vidojem Vujićem imao za cilj osmisliti buduću suradnju i konkretne projekte kroz koje će se promicati hrvatsko gospodarstvo, interesi hrvatskih tvrtki i, dakako, interesi tvrtki iz Primorsko-goranske županije.

Dosadašnja suradnja Primorsko-goranske županije i  Zapadno-pomorskog vojvodstva trebala bi poslužiti kao odskočna daska za suradnju i s ostalim  poljskim regijama, rekla je hrvatska veleposlanica Andrea Bekić. Javlja Branka Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.