Hrvatski radio

Radio Rijeka

Veterani Bakra - počasni plotun za ''Oluju''

04.08.2014.

16:30

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Bakra na zanimljiv će način obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te obljetnicu ''Oluje''. S brda Sopalj te uz spomenik Domovinskom ratu, u pet sati ujutro oglasit će se počasni plotuni.

U Bakru će sutra ujturo biti, jako rano - jako bučno. Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata plotunima će pozdraviti još jednu obljenticu Oluje.

Zapovjednik Gradske straže Bakar 1848 Nikola Bunjevčević objašnjava da će topnička priprema biti kao prije devetnaest godina. Bakranima će se pridružiti Zrinska garda iz Čakovca, Turopoljska banderija iz Turopolja, Keglevičeva straža iz Pregrade, ukupno tri topa, četiri mužara i četiri kubure.

Nakon pucnjave slijedi mirniji dio, mimohod postrojbi i branitelja te Puma i Ajkula od 7 sati, polaganje vijenaca u 8 uz još jedan počasni plotun. Potom i misa u čast poginulih brabnitelja, u 10:30, u prostorima Udruge dragovoljaca i veterana. Javlja Josip Krmpotić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.