Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vidan: Eksploatacija nafte u Jadranu u ovim uvjetima je neprihvatljiva

12.12.2014.

17:01

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najavljeno istraživanje i eksploatacija nafte u Jadranu kako ga planira ministar gospodarstva prijeti gospodarskom i ekološkom katastrofom, ali i međunarodnom blamažom, smatraju ekolozi.

Ništa nije dogovoreno sa susjedima, nema strategije ni plana eksploatacije, samo su žurno izrađeni propisi za pogodovanje investitorima, izjavio je za naš radio glasnogovornik Nacionalne mreže okolišnih udruga Zeleni forum Toni Vidan.

"Povećanje proizvodnje plina u sjevernom Jadranu nešto je o čemu bi se moglo razgovarati, ali da se počne vaditi nafta s ovako nepripremljenim institucijama i sa štetnim uvjetima je neprihvatljivo", kaže Vidan i dodaje da su ovog tjedna saborske zastupnike pozvali na hitnu reakciju koje još nema.

Uz komentar na aktivnosti vezane za najavljeno istraživanje i eksploataciju nafte u Jadranu, Toni Vidan odgovara i na pitanje može li se u Hrvatskoj očekivati novi referendum ne bude li kvalitetne reakcije vlasti:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.