Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vijećnici Crikvenice: tableti umjesto snopova papira

13.03.2014.

21:37

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradski vijećnici Crikvenice od večeras se služe tabletima umjesto papirnim materijalima, čime će se, najavljuju u gradskoj upravi, ostvariti znatna ušteda na pripremi i slanju materijala vijećnicima, prenosi Hina.

Tableti su nabavljeni za svih sedamnaest gradskih vijećnika te za gradonačelnika i njegovih dvoje zamjenika, a svi su već prošli tečaj i od večeras se njima koriste. Dvadeset tableta, s PDV-om, stajalo je 38.500 kuna.

U gradskoj upravi izračunali su da je prosječan trošak pripreme i slanja materijala vijećnicima po sjednici tri tisuće kuna, što je 36 tisuća kuna na godinu, pa ističu da će se tableti uvelike isplatiti u preostale dvije godine do kraja mandata.

Crikveničani su se konzultirali i s kolegama u drugim lokalnim jedinicama, primjerice u Opatiji, gdje su gradski vijećnici već uveli informatiku u svoj rad i, kako navode, imaju u tome dobra iskustva. I financijska i operativna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.