Hrvatski radio

Radio Rijeka

Više od 20 milijuna županijskih kuna za uređenje Platka

12.08.2014.

11:54

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do konca ove godine u sportsko-rekreativne sadržaje na Platku bit će uloženo više od 20 milijuna kuna. Posebno će se voditi računa da se što manje dira u prirodu jer je ona i najveći turistički adut Platka.

Rekao je to zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras tijekom obilaska Regionalnoga sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak, gdje traju radovi na uređenju sadržaja za izletnike i rekreativce. U centru se planira uređenje dječjeg igrališta, nabavka opreme za sportska igrališta i osposobljavanje žičare Radeševo za prijevoz bicikala. 

Za investicije u infrastrukturu i opremanje spomenutih „ljetnih" sadržaja, Primorsko-goranska županija je odobrila 4 milijuna i 600 tisuća kuna, a za uređenje druge faze parkirališta 3 milijuna kuna. Vodstvo Primorsko-goranske županije posebno se ponosi izgrađenim prvim igralištem za disk-golf u Hrvatskoj, novim i sve popularnijim sportom, naročito u SAD-u i skandinavskim zemljama. 

Regionalni sportsko-rekreacijski i turistički centar Platak je projekt kojeg su u svoje prioritete uvrstili ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, turizma te znanosti obrazovanja i sporta. Javlja Damir Pijaca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.