Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vladimiru Rončeviću HRT-ova nagrada za životno djelo

15.05.2014.

10:40

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rukovoditelj HRT centra Rijeka Vladimir Rončević dobitnik je nagrade za životno djelo "Ivan Šibl" koju Hrvatska radiotelevizija dodjeljuje na svoj dan, 15. svibnja.

Nagrada se dodjeljuje istaknutim radnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali, a čija ostvarenja ostaju trajno dobro HRT-a.

"Ne treba naglašavati koliku težinu ima nagrada Ivan Šibl u našoj, meni još uvijek najdražoj struci, i to ne samo na HRT-u. Riječ je o priznanju koje doživljavam i emotivno i racionalno", kaže naš ravnatelj. 

"Neizrecivo je zadovoljstvo spoznati kako su kolege u velikoj hrtovskoj konkurenciji prepoznali upravo tvoj  rad, a razum kaže - dobio si Šibla, vrijeme je za penziju! Kad pogledam unazad, počeo sam kao brucoš prije točno 45 godina upravo na Radio Rijeci, dvije trećine iskustva stjecao na Radioteleviziji Zagreb i HRT-u, a krug se zatvorio na istom mjestu! Uporište i inspiracija u radu bila je prije svega obitelj, ali i HRT-ovsko uže i šire okruženje te moja Rijeka. Receptu dodajem - posao moraš voljeti pa ćeš ga i znati raditi, ali voljeti moraš i ljude oko sebe", poručuje Vladimir Rončević.

Ronac, čestitamo! :)

Sve laureate ovogodišnje dodjele nagrada HRT-a pogledajte ovdje. S Vladimirom Rončevićem uz kaf'e je razgovarala Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.