Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fakultet u Opatiji prvi u nastavu uveo VR naočale

05.05.2023.

11:06

Autor: Filip Štimac

VR naočale u praksi

VR naočale u praksi

Foto: - / Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije krenuo je s korištenjem VR sustava u nastavi! Virtualna i proširena stvarnost ogromnim koracima zahvaća sve segmente društva, a ovaj put upravo akademski svijet iz Opatije prednjači u tehnološkoj revoluciji.

Nekoliko profesora krenulo je u razvoj softverskih rješenja za svoje kolegije, a sve u cilju da svojim studentima ponude sve što u ovom trenutku tehnologija za akademsku zajednicu može ponuditi.

Iako smo digitalnu transformaciju fakulteta već započeli u obrazovnom i administrativnom smislu, ovo je veliki korak dalje!

Marko Perić, profesor FMTU-a

Profesor, te budući dekan fakulteta rekao nam je kako su kolegiji ovom novinom unaprijeđeni i kako se VR naočalama izlazi iz tradicionalnih okvira predavanja.


Studenti ovim načinom predavanja postaju aktivni sudionici, virtualna stvarnost im se svidjela, a smatraju i kako je ovo idealna prilika za razvitak turizma općenito.

Nevjerojatno iskustvo u kojem se na fakultetu možemo teleportirati u neki drugi svijet.

studentica nakon korištenja VR naočala

Kako je protekao prvi susret studenata s VR naočalama, po čemu se ovakav način predavanja razlikuje od uobičajenih, što misli o Chat GPT-u, ali i koji su mu budući planovi kao dekanu fakulteta, poslušajte u razgovoru s profesorom FMTU-a Markom Perićem:

Marko Perić - razgovor uživo

budućnost je fleksibilna i tehnološki inovativna!

budućnost je fleksibilna i tehnološki inovativna!

Foto: - / Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Radio Sova

Studentski program nastao suradnjom Sveučilišta u Rijeci i Radio Rijeke. Pripremaju ga studenti voditelji, novinari, tonci i glazbeni urednici. Bave se svim aspektima studentskog života u gradu i šire.

Poslušajte u Slušaonici