Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrbovsko kupilo autobus za školarce

09.09.2014.

18:27

Autor: Nikolina Majster

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Vrbovsko kupio je mini-autobus kako bi osigurao prijevoz učenicima do najudaljenijih škola. Te je autobusne linije prije neredovito održavao riječki "Autotrans", uz mjesečnu subvenciju od 25 tisuća kuna, a novi je autobus stajao 250 tisuća kuna. U Vrbovskom su izračunali kako će kroz samo deset mjeseci isplatiti vozilo i k tome zaposliti dvojicu vozača:

Dva puta na dan autobus kreće iz Vrbovskog prema naseljima gdje čekaju učenici. Među ostalim, zaustavlja se u Severinu na Kupi, u Zdihovu... Nakon nastave djeca se na isti način vraćaju kući. Roditelji su vrlo zadovoljni jer su prijašnjih godina često morali sami voziti školarce do Karlovca u srednje škole kojih nema u Vrbovskom.

Novi je to početak za učenike, ali i za dvojicu vozača koji su dobili posao. Ante Krakar prvi je krenuo u obilazak naselja kako bi pokupio djecu, a onda slijedi vožnja sve do Karlovca. Grad Vrbovsko ta je poslao da položi vozački ispit za D kategoriju, kaže Krakar.

Napokon je osiguran kvalitetan prijevoz za svu djecu, što je posebice važno zimi, ističe gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić. A u vrijeme praznika i vikendom, autobus će biti na raspolaganju raznim udrugama, dok će se ljeti organizirati izleti na more. Javlja Nikolina Majster:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.