Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrijedna ronilačka oprema opatijskim vatrogascima - za manje otpada

19.12.2014.

13:31

Autor: Marijana Smokvina, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatijski vatrogasci danas su od Grada Opatije dobili na korištenje ronilačku opremu vrijednu 174 tisuće kuna, dobivene iz europskog projekta "Zero Waste".

Ronilačka oprema bila je potrebna zbog sve većeg broja intervencija, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Opatije Gordan Filinić. Nabavljena oprema služit će za ekološke akcije vatrogasaca i monitoring podmorja, a tako će se osigurati nastavak projekta Zero Waste i nakon njegova završetka - 30. lipnja 2015.

Ugovor o korištenju ronilačke opreme potpisali su opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, zapovjednik JVP Opatija predsjednik Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Opatija Mladen Šćulac. Projekt je ostvaren u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Ike.

Uz prezentaciju ronilačke opreme na opatijskoj tržnici udruga Žmergo je obilježila i Međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica. Zainteresirani građani tako su do podneva 30 plastičnih vrećica mogli zamijeniti za jednu višestruko korisnu platnenu vrećicu. Javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.