Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vukovar u Rijeci: počast poginulim braniteljima grada heroja

14.11.2014.

21:29

Autor: Damir Pijaca / Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je, kao i proteklih osam godina, obilježena objetnica pada Vukovara, kolonom sjećanja i zajedničkom molitvom naziva "Vukovar u Rijeci".

Opsada Vukovara trajala je 87 dana. JNA i srpske paravojne snage grad su razarale od 25. kolovoza do ulaska u grad 18. studenoga 1991. godine, nakon čega su uslijedila brojna ubojstva i progoni hrvatskoga stanovništva. Procjenjuje se da je stradalo više od tri tisuće ljudi.

Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Klub gimnazijalaca Ivan Merz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, Zajednica udruga Domovinskog rata i Klub navijača Armada Rijeka večeras su u Rijeci, osmu godinu zaredom, organizirali Dan sjećanja na godišnjicu okupacije Vukovara.

Hodajući u kolonama sjećanja s istočne i zapadne strane grada, brojni Riječani, predvođeni pripadnicima Armade, zaustavili su se u zajedničkoj molitvi na Mostu hrvatskih branitelja na Delti. Nakon molitve za sve poginule branitelje, pripadnici Armade zapalili su baklje u znak sjećanja na poginule heroje. Poslušajte što kažu neki od okupljenih:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.