Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vukovarski gimnazijalci upoznaju Kvarner

27.06.2014.

15:32

Autor: Larissa Smokvina / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeku su, na poziv Kluba gimnazijalaca "Ivan Merz" Prve sušačke hrvatske gimnazije i Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, stigli učenici Vukovarske gimnazije, kako bi se upoznali s našim krajem te sa suživotom svih građana bez obzira na različitosti.

Tijekom tri dana boravka vukovarski će učenici posjetiti Opatiju, Trsat i Kantridu, a cilj je boravka Vukovaraca na Kvarneru omogućiti im upoznavanje s našim krajem te doživljaj onoga što u Rijeci godinama živi - tolerancijom i međusobnim razumijevanjem.

Gimnazijalci iz Vukovara, njih 35, u pratnji dvoje profesora, prvi su put u Rijeci. Primio ih je gradonačelnik Vojko Obersnel, a već su ranije posjetili nadbiskupa Ivana Devčića. Obići će i predstavnike Primorsko-goranske županije te pravoslavnom parohu - ocu Kostiću.

Mladim Vukovarcima sviđa se primorski kraj i zahvalni su organizatorima ovog njihovog posjeta Rijeci. Javlja Larissa Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.