Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zagorje u Rijeci - što sve nude zeleni brežuljci?

29.08.2014.

15:11

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Purica s mlincima i zagorski štrukli, eko-proizvodi od meda, vina, sirevi, drvene igračke - sve je to iz Zagorja stiglo na riječki Korzo, u okviru prve manifestacije "Sto posto zagorsko".

Dječjem vrtiću Maestral na Kozali Zagorci su darovali tradicijske drvene igračke. Pod nazivom "Bajka na dlanu", tradicijske drvene igračke UNESCO je uvrstio na listu zaštićene kulturne baštine. Do sada su darovane djeci u tridesetak hrvatskih vrtića.

Krapinsko-zagorska županija Kvarneru na ovaj način pokazuje što sve nudi Zagorje, kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i eno-gastronomske ponude. Manifestacija "Sto posto zagorsko" okupila je na Korzu u Rijeci četrdesetak proizvođača domaćih proizvoda poput meda, licitara, drvenih igračaka...

Sve su češće nagrađivana zagorska vina, a Riječani su na štandovima mogli kušati i kupiti i sireve, voće i povrće. Vrlo brzo je planulo 500 besplatnih porcija purice s mlincima i zagorskih štrukli. I Primorci znaju što je dobro, pa sve više posjećuju Zagorje, kaže direktorica TZ Krapinsko-zagorske županije Sanja ŠkrinjarJavlja Larissa Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.