Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:21 / 12.02.2014.

Autor: Josip Krmpotić / B. Kanazir

Zaplijenjena droga i uhićeni otmičari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka policija razbila je lanac krijumčara i prodavača droge te uspješno razriješila slučaj premlaćivanja i otmice zbog dugovanja, izvijestila je PU primorsko-goranska na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Četvorica uhićenih, zaplijenjeno nešto više od pet kilograma marihuane, 217 grama amfetamina, vage, mobiteli - rezultat je akcije djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske. Marihuana je jučer pronađena u pet paketa u šumskom predjelu na Gornjem Zametu, a skupina uhićenih, u dobi od 29 do 35 godina, više je mjeseci prodavala i krijumčarila drogu namijenjenu jet-setu Primorsko-goranske županije. Sve četiri uhićene osobe su iz Rijeke, pretragom njihovih stanova pronađeno je još nešto droge, a uz njih, uhićen je i niz osoba zatečenih s drogom, izvijestila je riječka policija. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 75 tisuća kuna. 

U pritvoru je i šest osoba koje su prošlog vikenda u stanu jedne od njih verbalno i fizički, a potom i oružjem, premlaćivanjem i otmicom pokušali utjerati stari dug dvadesetčetverogodišnjaka s područja Nove Gradiške teško ga ozlijedivši. Utjerivači duga su u dobi od 28 do 38 godina i svi su s područja Primorsko-goranske županije. Tereti ih se za niz teških kaznenih djela, a u spomenutom stanu također je pronađeno 45 grama marihuane, digitalna vaga i drugi predmeti. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.