Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zapošljavanjem protiv posljedica nasilja nad ženama

11.09.2014.

14:44

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Work is the Key" ("Posao je ključ") projekt je namijenjenjen jačanju i zapošljavanju žena žrtava nasilja, a provodit će ga sedam riječkih partnerskih institucija.


Tijekom sljedećih 15 mjeseci, kroz psihološko savjetovanje, dodatno obrazovanje i izradu poslovnih planova, namjera je zaposliti 60 žena iz Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije. Projekt "Posao je ključ" novinarima je predstavljen u Centru tehničke kulture u Rijeci, koji je jedan od sedam partnera.

Od ukupne vrijednosti projekta, oko 250 tisuća eura, čak 80 posto daruje Europska unija. Uz CTK Posao je ključ provodit će Udruga za zaštitu obitelji, SOS telefon Grad Rijeka, Adela centar za žene, gradski odjeli za zdravstvo i socijalnu skrb te poduzetništvo, riječka podružncica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Primorsko-goranska županija.

Nositelj projekta je Regionalna razvojna agencija Porin, a voditeljica projekta Doris Sošić istaknula je da je, uz poboljšanje zapošljivosti korisnica projekta, dodatan zadatak ponuditi novi model zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena. Evo njezine izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.