Hrvatski radio

Radio Rijeka

Završila sezona grijanja u Rijeci

07.04.2014.

08:28

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od danas, sve su Energove toplane i kotlovnice u ljetnom načinu rada zbog završetka sezone grijanja, koja je trajala točno pola godine. Slijedi redovito održavanje postrojenja i priprema za sljedeću sezonu.

Nakon što je tri dana zaredom u 21 sat u Rijeci službena zabilježena temperatura zraka bila viša od 12 stupnjeva, Energo je počeo s ljetnim načinom rada toplana. Mjerenja će se nastaviti i sljedećih dana, a u međuvremenu, 15 Energovih toplana i 5 kotlovnica u ljetnom je načinu rada.

Toplane ulaze u fazu redovnog tehničkog održavanja i servisa. Korisnicima toplinske energije Energo savjetuje da već sada posredstvom predstavnika zgrade započnu s redovitom provjerom kućnih toplinskih instalacija kako bi spremni dočekali iduću sezonu grijanja.

Grijanje je ove sezone počelo 7. listopada 2013. godine, s kratkim prekidom 24. listopada zbog povišenih temperatura te je ponovno pokrenuto 30. listopada 2013. godine. Energo toplinskom energijom opskrbljuje 9.619 riječkih domaćinstava. Evo što kaže glasnogovornica Energa Doris Vidošević:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.