Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zeleni: Hitno izgraditi sklonište za životinje!

18.02.2014.

12:47

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / T. P. Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Ja sam Lajo Štrapacić Napuštenić i odlučio sam održati ovu konferenciju za novinare, jer je gradski vijećnik Aljoša Babić iz Zelene stranke podvio rep, a nama nasušno treba azil“ - tako je rekao danas na Korzu maškarani Aljoša Babić noseći veliku razglednicu za župana Komadinu.

U njoj traži da se odustane od izgradnje Centra za dobrobit životinja na području Klane jer rezultati studije ističu kako nije izgledno da bi se projekt poput tog Centra mogao financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Treba samo izgraditi sklonište za nezbrinute životinje u koje bi se moglo smjestiti oko 450 životinja uz mogućnost proširenja jer je to jedino moguće u ovim teškim financijskim vremenima, zaključuje Babić.

Projektom je bilo predviđeno da Centar, uz sklonište, ima i hotel za životinje, park domaćih životinja te prostor za obuku i školovanje pasa. Babić smatra da je u sadašnjim financijskim uvjetima potrebno čim prije izgraditi sklonište za 350 pasa i 100 mačaka koje bi se moglo proširiti za još stotinjak mjesta.

Poslušajte izjavu Babića maskiranog u napuštenu životinju: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.