Hrvatski radio

Radio Rijeka

''Zeleni plan'' za očuvanje Rječine

07.02.2014.

11:09

Autor: Olga Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Općini Jelenje odlučili su izraditi ''Zeleni plan'' za zaštitu biološkoga bogatstva u kanjonu Rječine. U općinskoj zgradi danas će biti održan prvi radni sastanak dvadesetak stručnjaka. Svoj doprinos raspravi možete dati sutra na javnoj tribini.

Stručni tim će analizirati specifične probleme s aspekta različitih struka i predložiti mjere zaštite flore i faune te razvoj gospodarskih djelatnosti koje ih neće ugrožavati, a njihov završni dokument bi trebao biti dovršen početkom svibnja ove godine.

Što mislite o tome kako trebamo i možemo zaštititi Rječinu možete reći na tribini što će biti održana u Domu kulture u Dražicama u subotu 8. veljače u 17 sati. O trenutnom stanju i mogućnostima zaštite kanjona Rječine govorit će Martina Cvetković i Vjeran Piršić iz Udruge Eko Kvarner te profesori Željko Arbanas s Građevinskog fakulteta i Zdenko Cerović s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Tribinu prati i izložba Andreja Radalja koji je fotografirao ptice čija su staništa uz Rječinu. Bez vode ne bi bilo ni biološke raznolikosti, a kako Rječina zvuči u jesen i zimi možete poslušati ovdje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.