Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ženu izgrizli psi dok je brala šparoge

12.03.2014.

16:33

Autor: Hina / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pedesetjednogodišnja žena teško je ozlijeđena u napadu dvaju pasa dok je brala šparoge u šumi blizu Njivica na otoku Krku, izvijestila je danas primorsko-goranska policija.

U riječkom KBC-u napadnutoj su ženi utvrđene teške ozljede te je zadržana na liječenju. Policija je utvrdila da je vlasnik pasa 59-godišnjak s Krka. Istraga se nastavlja, a o napadu pasa obaviješteni su mjerodavna veterinarska stanica i komunalno redarstvo.

Policija podsjeća da je 9. ožujka pas napao mladića u sportskoj zračnoj luci na Grobničkom polju, te upozorava vlasnike pasa da ih drže pod nadzorom. Za držanje pasa bez nadzora predviđene su novčane kazne, upozoravaju iz Policijske uprave primorsko-goranske. Zabranjeno je i kažnjivo i držanje kućnih ljubimaca tako da ugrožavaju zdravlje i sigurnost drugih životinja i ljudi, a opasne pse na javne se površine smije izvoditi samo na povodcu i s brnjicom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.