Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zgrada Transadrije i dalje čeka kupca

16.01.2014.

14:23

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za 160 tisuća eura prodan je poslovni prostor od 126 četvornih metara na šestoj dražbi nekretnina „Transadrije" u stečaju na Trgovačkom sudu u Rijeci. Kupac je Medicina rada Rijeka, zdravstvena tvrka koja se do sada u istom prostoru nalazila u najmu.

Prodani prostor nalazi se u upravnoj zgradi nekad moćne špediterske tvrtke na Rivi Boduli. Ta je zgrada najzanimljivija nekretnina Transadrije u stečaju. Cijena joj je s početnih 11 milijuna i 250 tisuća eura na prvoj dražbi u listopadu 2012. godine pala na 8 milijuna i 400 tisuća eura, i još uvijek traži kupca.

Prodan je tek dio poslovnih prostora u prizemlju zgrade. Novac dobiven današnjom prodajom poslužit za isplate vjerovnicima. Prema riječima stečajnog upravitelja Transadrije Zdravka Čupkovića, stečajnim vjerovnicima, odnosno sadašnjim i bivšim zaposlenicima, do sada je isplaćeno 76 posto potraživanja.

Transadria je u ovome trenutku stabilna tvrtka -  četiri granična prijelaza i filijale u Rijeci, Zagrebu i Slavonskom Brodu u zadnjem su kvartalu prošle godine poslovali pozitivno. Plaće su redovite, a u tvrtki je 85 zaposlenih, doznajemo od Čupkovića. Osniva se nova tvrtka Transadria Rijeka u koju bi trebali prijeći zaposlenici, poslovi, koncesije i bankovne garancije, a u ovom trenutku postoje 4 strateška partnera zainteresirana za preuzimanje nove tvrtke. Javlja Larissa Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.