Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zračna luka Rijeka može i mora bolje: milijuni za udruženo oglašavanje

06.11.2017.

13:14

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijska uprava PGŽ, gradonačelnici i načelnici na dva dana sele u crikveničku "Omoriku". Posla je dosta: od ruralnog razvoja, preko problematike zbrinjavanja otpada, financiranja iz EU fondova, investicija u zdravstvu do razvoja Zračne luke na otoku Krku.

Zračna luka Rijeka može i mora bolje. Istina, da bi bolje bilo, treba i nešto novaca, 20 milijuna kuna državnih i još šest milijuna od udruženog oglašavanja, pojašnjava župan Zlatko Komadina. O tome će se sutra razgovarati na susretu svih čelnika lokalne uprave u Crikvenici, a u petak s ministrom Olegom Butkovićem, najavio je župan. 

Bit će oko toga još veselih rasprava, sve kako bismo imali što više gužve u zraku iznad županije.

Župan je komentirao i državni proračun: "Deficit se smanjuje, uravnotežuju se rashodi s prihodima. No, tu je drugi dio sante leda, koji se ne vidi, a to je dug u zdravstvu, ogroman je i dug auto cesta. Tu je i Agrokor. Ne zna se kakve će reperkusije imati na proračun, jer ako su bile lažne bilance kojima se iskazivala dobit. Ta dobit se uplaćivala Republici Hrvatskoj."

Novim goranskim OPG-ima smiješi se 114 tisuća kuna. Za dogradnju škole u Čavlima osiguran je milijun kuna iz Europe, a za još bolje sutra Gorskog kotara, ali i otoka, s nestrpljenjem čekamo novi Zakon o regionalnom razvoju.

Jesmo za solidarnost, ali ne onu u kojoj mi čekamo i stojimo, rekao je župan, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.