Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županija sufinancira sportske kampove za mlade sportaše

29.09.2014.

14:48

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S najmlađim sportašima trebaju raditi najbolji treneri, pa županija zato kreće s programom sufinanciranja kampova za mlade sportaše, a najavljen je i novi natječaj za programe u kulturi i sportu.

U idućoj godini planirano je 300 tisuća kuna za petnaest sportskih kampova, a u Gorskom kotaru će sufinancirati  i najam sportskih terena. Uz razvoj sportskih kapaciteta, želi se potaknuti najbolje stručnjake za rad s mladima iz cijele županije, rekli su pročelnik za sport Valerij Jurešić i dožupan Marko Boras Mandić

U pilot-program kreće pet timskih sportova - nogomet, košarka, rukomet, odbojka, vaterpolo za muške i ženske ekipe, i još pet individualnih sportova - plivanje, atletika, judo, stolni tenis i skijanje, najavio je zamjenik župana.

Objavljen je novi poziv za programe javnih potreba u kulturi, sportu i tehničkoj kulturi. Dožupan je istaknuo kako je s 460 ovogodišnjih programa, županija u hrvatskom vrhu izdvajanja za kulturu i sport – izdvaja se blizu 10 milijuna kuna, što je gotovo 3 posto proračuna. 

U pravilniku su izmijenjena tri kriterija - izbačeno je dodatno vrednovanje turističke ponude, a uvršteni filmski programi te dodatni bodovi programima koji imaju potporu europskih fondova. Natječaj će biti otvoren do 13. listopada. Javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.