Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kad nekom smrkne, drugom svane: Županijska lučka uprava Mali Lošinj odustala od dogradnje luke Mrtvaška

12.08.2022.

14:34

Autor: Radio Rijeka

 Prosvjed građana Ilovika i Lošinja zbog izgradnje luke Mrtvaška na otoku Lošinju

Prosvjed građana Ilovika i Lošinja zbog izgradnje luke Mrtvaška na otoku Lošinju

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Županijska lučka uprava Mali Lošinj pokrenula je postupak raskida ugovora o financiranju bespovratnim sredstvima projekt dogradnje luke otvorene za javni promet Mrtvaška.

U priopćenju županijske lučke uprave stoji da je uslijed poznatih okolnosti opstrukcija, nezakonitih prosvjeda i nezakonite blokade gradiIišta od strane dijela mještana otoka Ilovika, investitoru i izvodaču radova bilo je onemogućen ulazak u posjed gradiIišta zbog čega su radovi zastali dulje od godine dana. 


Nadalje piše da iako su od strane Županijske lučke uprave Mali Lošinj, uz suradnju i pomoć osnivača, kao i resornog ministarstva, poduzimani iznimni napori prema tijelima javne vlasti kako bi se spriječila blokada gradilišta te izmjestila nezakonito parkirana vozila s lučkog područja, njihova reakcija je nažalost nastupila prilično kasno, zbog čega je izvođač radova raskinuo ugovor o građenju.


Zbog svega navedenog, Županijska lučka uprava Mali Lošinj prihvatila je navedene preporuke te pokrenula postupak raskida ugovora o financiranju nalazeći kako nije moguće do kraja financijskog razdoblja projekta izabrati novog izvođača i dovršiti građevinske radove.


U eteru Radio Rijeke naš Dražen Zima prigodno je razgovarao s Ladislavom Radoslovićem, predstavnikom Mjesnog odbora Ilovik. Poslušajte razgovor nakon kojeg prenosimo i priopćenje županijske lučke uprave u cijelosti:

Ladislav Radoslović o odluci

Prosvjed zbog Mrtvaške

Prosvjed zbog Mrtvaške

Foto: Dnevnik / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.